ÚvodBlogPoložkový rozpočet svépomocí? Jde to.

Rozpočet svépomocí je náročná disciplína.

Je důležité, aby byl rozpočet vytvořený svépomocí kompletní.

📖 Článek: Položkový rozpočet svépomocí? Jde to. | Blog Vypracovaný položkový rozpočet svépomocí dnes již uznávají i některé renomované banky. Rozpočet svépomocí má ale svá úskalí.

My obecně, jako Kalkulio – stavební rozpočty tvorbu dokumentů svépomocí podporujeme, nesnažíme se nikomu vnucovat své služby a v tomto duchu jsme již napsali několik článků (například Výkaz výměr svépomocí, ušetřete tisíce.), ovšem, zaručit v „domácích“ podmínkách kompletnost takového rozpočtu je poměrně obtížná disciplína. Položkový rozpočet stavby profesionálním rozpočtářem není jen o mnohaleté praxi, ale i o pokročilém softwaru, který nám nedovolí na nic zapomenout a navíc, upravuje ceny dle aktuální situace na trhu.

Co musí položkový rozpočet stavby vytvořený svépomocí obsahovat?

Je to jednoduché: Položkový rozpočet vytvořený svépomocí musí obsahovat to samé, co profesionálně vytvořený položkový rozpočet stavby, který je vygenerovaný složitým softwarem. Obsahu položkového rozpočtu jsme věnovali stránku Položkový rozpočet domu - co obsahuje?, kde se můžete inspirovat. Absence položky v rozpočtu v době plánování stavby Vás může později nemile překvapit.

Položkový rozpočet není jen pro banku, je především pro Vás!

Důležité je od počátku pohlížet na položkový rozpočet stavby jako na dokument, který vytváříte především pro Vás: Rozpočet je základem každé stavby. Nepohlížejte na rozpočet jako na nutnou formalitu pro banku, ale jako na prostředek k plánování financí.

Vypracování rozpočtu svépomocí se může v prvotních fázích stavby jevit jako možnost, jak ušetřit. Nicméně, vypracování profesionálního položkového rozpočtu stavby, spolu s výkazem výměr a zejména funkčním slepým rozpočtem, Vás vyjde na částku maximálně kolem 10 tisíc korun.

Vhodným použitím slepého rozpočtu při poptávkovém řízení, které zvládnete zrealizovat sami, ušetříte pravděpodobně vyšší stovky tisíc, takže se Vám investice do rozpočtu několikanásobně vrátí.

Pokud se rozhodnete vypracovat si položkový rozpočet stavby svépomocí, existuje poměrně vysoké riziko, že zapomenete zohlednit některý z důležitých aspektů stavby a Vám se plánování rozpočtu později zcela vymkne z ruky v podobě jeho překračování.

Slepý rozpočet poskytujeme nyní v rámci marketingové akce k rozpočtu zdarma!

Téma:

#Položkový rozpočet stavby

Byl pro Vás článek přínosný? Podělte se o něj prosím s ostatními:

Zpět na výpis článků

Zvažujete PRO a PROTI položkového rozpočtu svépomocí? Ozvěte se nám!

Vámi zaslané údaje použijeme pouze k tomu, abychom Vám mohli odpovědět.

Společně to napočítáme

Obraťte se na rozpočtáře.

Najdeme nejlepší možné řešení vašeho požadavku a spočítáme to přesně – od přibližného nacenění až po závaznou nabídku do výběrového řízení.

Kontakt Služby