Smír díky zpětnému stanovení ceny podlahy

Blog: Smír díky našemu stanovení ceny rekonstrukce Klient nás oslovil se žádostí o zpětné stanovení ceny rekonstrukce podlahy. Stalo se tak již na začátku právního sporu, kterému jsme zabránili.

Klient svépomocí zhotovil rekonstrukci chodby v bytě, který obýval se svou tehdejší přítelkyní. Po několika letech společného soužití se partnerství rozpadlo a klient se odstěhoval. Při jedné z návtěv své bývalé přítelkyně neúsmyslně poškodil podlahu chodby a následně byl požádán o úhradu škody na podlaze, která se mu ale zdála příliš vysoká. Jak tomu u bývalých partnerů bývá, i takto drobná záležitost se dostala až k právníkovi.

Byli jsme osloveni s požadavkem na zpětné učení ceny podlahy s přihlédnutím k tomu, že klient podlahu zhotovil svépomocí a při použití tehdejších cen materiálu a řemeslných prací. Závěrem našeho zpětné stavení ceny obvyklé bylo, že bývalá přítelkyně požaduje zhruba polovinu částky, kterou by požadovat mohla. Klient tak požadovanou částku uhradil a ušetřil další výdaje za případné právní zastoupení.

Zpět na výpis článků

Společně to napočítáme

Obraťte se na rozpočtáře.

Najdeme nejlepší možné řešení vašeho požadavku a spočítáme to přesně – od přibližného nacenění až po závaznou nabídku do výběrového řízení.

Kontakt Služby