ÚvodBlogPoložkový rozpočet pro banku: Co to je?

Rozpočet pro banku je pouhým odhadem.

Položkový rozpočet stavby pro banku položkový není.

📖 Článek: Položkový rozpočet pro banku: Co to je? | Blog Položkový rozpočet pro banku nemá s běžným položkovým rozpočtem příliš společného. Rozpočet stavby pro banku je spíše informativním.

Položkový rozpočet stavby pro banku je pouze informativním údajem, který slouží zejména k určení výše hypotečního úvěru, popřípadě slouží ke kontrolovanému uvolňování prostředků v případě, že dům stavíte například svépomocí. Neobsahuje konkrétní detailní položky, jako tomu u je skutečně položkového rozpočtu. Obecně doporučujeme rovnou zpracovat profesionální položkový rozpočet, který dokáže zohlednit naprosto všechny faktory (i stavbu svépomocí).

Rozpočet stavby pro banku pro Vás nemá přidanou hodnotu.

Prosazujeme názor, že skutečnou přidanou hodnotou položkového rozpočtu stavby je zejména slepý rozpočet, který k položkovému rozpočtu od nás obdržíte. Díky němu totiž můžete nejen přesně určit cenu stavby, ale zejména oslovit potenciální dodavatele Vaší stavby, čímž nepochybně ušetříte minimálně statisícové částky.

Prostý rozpočet stavby pro banku se skládá z obecných částí – základová deska, zdivo, střecha, …, bez dalších podrobností. S takovými podklady jen obtížně zrealizujete poptávkové řízení dodavatele.

Rozpočet stavby pro banku vydělá hlavně bance

V zájmu banky není šetřit Vaše prostředky. To je potřeba si uvědomit už v momentě, kdy podobu a formu stavebního rozpočtu zvažujete. Předmětem podnikání banky je zisk z úroků, který díky Vaší hypotéce získá. Podnikatelským záměrem banky je tedy to, abyste načerpali co možná nejvyšší sumu, kterou na Vaši nemovitost lze načerpat.

Díky profesionálně vytvořenému položkovému rozpočtu stavby, jehož součástí je i výkaz výměr, ale zejména slepý rozpočet, si po poptání dodavatelů můžete načerpat pouze prostředky, které skutečně potřebujete. Ušetříte tedy hned dvakrát: Jednou při poptání dodavatelů, podruhé na úrocích bance.

Téma:

#Položkový rozpočet stavby

Byl pro Vás článek přínosný? Podělte se o něj prosím s ostatními:

Zpět na výpis článků

Plánujete rozpočet pro banku? Ozvěte se nám!

Vámi zaslané údaje použijeme pouze k tomu, abychom Vám mohli odpovědět.

Společně to napočítáme

Obraťte se na rozpočtáře.

Najdeme nejlepší možné řešení vašeho požadavku a spočítáme to přesně – od přibližného nacenění až po závaznou nabídku do výběrového řízení.

Kontakt Služby